Valborg

Det är valborg idag och jag har inte bestämt mig om jag ska till ålem eller om jag ska stanna hemma och sova istället :P Jag är helt slut. 

Men nu har jag iaf helg! Hur skönt som helst.. men tyvärr måste jag plugga på psykologin tills på måndag :/ mindre kul.

Nä, nu ska jag ner och se om det finns något att äta^^

Puss hej
jimage13

En trött Emmelie >.<

Övningskört till Kalmar

Idag har jag övningskört till Kalmar! Det gick faktiskt riktigt bra! :D Jag är så glad att jag klarade av det! Jag var inte ens särskilt nervös.. 

mamma sa nyss " Det finns nog en chans att du får ett körtkort nu !" Haha^^, tack för den peppingen, 

I skolan var det lugnt, fick ju sovmorgon till halv elva så den evighetslånga lektionen blev inte så lång.. sen på håltimman var jag hemma hos Malin :) Vi jobbade lite på folkhälokunskapen, vi har ju inte fått en enda lektion i skolan till det eftersom vi är iväg flera tisdagar nu. I morgon ska vi till dialysen och ambulansen på studiebesök och nästa tisdag är det friluftsdag med orientering på eftermiddagen... Varken jag eller Malin ska vara med på den. Jag var på det förra året med min gamla klass så vi ska vara hemma hos Malin och göra klart arbetet istället! Måste bara prata med hon som håller i det bara.. så att jag inte får ogiltig frånvaro.. det är ju inte så roligt. 

På psykologin fick vi någon konstig reflektionsuppgift som ska vara inne om tre veckor.. det ska vara på minst 3sidor och jag har inte riktigt greppat vad det ska handla om ännu.. men det får jag ta och fundera på snart. 

Just nu sitter jag inne i datorrummet hemma tillsammans med min lillebror Anton.. Han spela något onlinespel och jag sitter här och tittar samtidigt på dokumentären "Triss i trillingar" som handlar om identiska trillingar. Intressant! 
Jag ska nog ta och titta på det riktigt nu, :P 

puss hej! 


Söndag

Sitter hemma och lyssnar på musik :)

Johan ska titta förbi någongång idag också, man vet aldrig när han kommer :/ men ska nog äta om en stund i alla fall :) Raggor ^^, GOTT! Fast det är sådana där fusk-raggor, de är inte lika goda som när mamma gör dem själv, men det får gå :P

Borde egentligen ta och städa mitt rum, för det ser inte så bra ut.. massa böcker och tidningar över hela golvet :P 

Mitt hår är ett jäkla fågelbo idag också! Just nu vill jag bara bli blond igen! Det är mer jag, men det är typ en månad kvar innan jag ska klippa mig :/ 

Men men , nu ska jag ta reda på hur långt älsklingen har kommit :P 


Puss hej ! image12

Carl-Einar Häckner

Var och såg på Carl-Einar Häckner igårkväll! Hade aldrig sett honom innan så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig rikigt, men det var roligt ^^, Han var lite speciell men han var rolig :D Jag skrattade så jag var helt slut .  

Idag har jag inte gjort så mycket, sov hos älsklingen och vi (läs; han) vaknade och gick upp vid åtta. Jag låg kvar i sängen men kunde inte somna om.. men låg kvar i sängen fram till klockan tio! Latis-dag^^, 

Jag åkte hem vid nio och då övningskörde jag med mamma lite.. Pappa är ju inte hemma, han är i Italien och ska titta på fotboll.. :) 

Usch, vad trött jag är ikväll.. får väl ta och sova snart! 

Puss hej! 

Bokrecension

Tänker försöka mig på det här med att skriva om böcker man läst, vet inte om jag är så duktig på det så klaga inte om det blir pannkaka av alltihop :p 


jag tänkte skriva om den boken jag började läsa bara för att:

1. Ha någonting att läsa på bussen påväg till mina körlektioner
2. Det råkade bli den minsta pocket-boken vi har här hemma. 

Jag älskade honom - Anna Gavalda

image11

På baksidan av boken står alltså detta: 

"Chloé, trettiotvåårig tvåbarnsmor, älskar - eller älskade - sin man. Men han har just övergett henne för en annan. Hennes svärfar tar sig an henne och de två små flickorna över ett veckoslut på landet. Chloé upplever svärfadern som kall, sluten och patriarkalisk. Men påverkad av Chloés förtvivlan öppnar han sig för henne och berättar om de hemliga passionerna i sitt liv - hur han också älskat, och svikit. 
     Chloé är till en början inte särskilt intresserad av svärfaderns berättelse men så småningom berörs hon och blir både utmanad och provocerad. Det uppstår en regelrätt ordduell emellan dem och det visar sig att även en modern ung kvinna kan hysa en del moralism och omvända fördomar."

För det första trodde jag faktiskt den skulle vara bättre än den faktiskt var. Baksidan lät helt okej, men när jag började läsa insåg jag att detta var inte alls den stil som jag tycker om på böcker. Det är bara en massa långa utdragna dialoger som inte berättar så mycket. Jag hade hoppats få veta mer om hur Chloés och hennes svärfars relation utvecklas, och hur Chloé själv hade det i sitt liv. Tyvärr är det bara svärfaderns otrohetsaffär med en viss tolk som man får veta mer ingående om. Det är i princip det Enda man får veta något om i boken, enligt min mening. De gnabbar fram och tillbaka  - för de är rätt olika som personer - men det händer inte tillräckligt mycket i historien som gör att jag tycker att den är läsvärd. 
Det är otroligt att jag läste ut den överhuvudtaget. Jag är väldigt petig när det gäller böcker och jag tyckte inte humorn i boken tilltalade mig särskilt mycket, den tilltalade inte alls. Men man måste ändå säga - utöver de utdragna dialogerna och den typ av berättarform boken har - är den bra skriven. Men det är ingen bok jag läser två gånger. 

Som ni kanske förstår blev jag inte särskilt förtjust i boken. 

betyg : 2 av 5. 


Haha, vad säger ni? Jag sa aldrig att det skulle bli bra :P men jag gjorde ett försök och jag kommer nog fortsätta försöka.. vad är det man säger ? träning ger färdighet (det heter väl så ? =/ :P ) 

hemmadag

Jag stannade hemma från skolan idag! Men nu känner jag mig hyfsat bra.. har inte gjort annat än legat framför tvn med täcket över mig idag :P 
Men jag har faktiskt gjort (lite) nytta idag.. jag har tagit hand om disken och så lagade jag mat.. Min lillebror var tydligen sjuk idag med men han ville inte ha någon mat.. kanske inte så konstigt med tanke på att han har ätit 12 rostade mackor ! tolv! inte konstigt att vi inte köper rostmackor så ofta.. :/ 

FIck feedback på min svenskauppgift.. Låg på VG men om jag kompliterar lite till så kan jag få MVG, jag ska nog försöka mig på det! 

Puss hej! 


Nu ringde just Malin till mig^^, vi ska tydligen redovisa svenskan på fredag.. det var ju bra att få veta :P 

Bäst att plugga på danskan lite nu då =) 

Förresten måste jag lägga ut detta klippet på Johan Glans.. det är rätt gammalt, men jag älskar det :D 

sjuk

Ligger hemma i soffan nu.. är sjuk ! :/

Jag blev typ hemskickad av min lärare, jag satt tydligen bara och så sjuk ut ändå :P 

Får se om jag stannar hemma imorgon också, jag tror det blir så. Det är ju så synd att jag blir så rastlös av att inte orka göra någonting... 

Skulle ju ha träffat Jossan efter skolan idag, men det får nog bli en annan dag! 

Såg nyss att Ugly Betty börjar igen! :D Älskar den serien, har första säsongen på dvd,.. tyvärr missade jag typ hela andra säsongen på tv, men hoppas den kommer ut på dvd snart så jag kan köpa den! 

nä, nu ska jag ta och vila lite! puss hej 

nu sitter jag här igen

håltimma.. vet aldrig vad jag ska hitta på, sitter mest och stirrar på datorn :/ 

Får iaf bra betyg i Social omsorg ! :D 

Ska träffa älsklingen i eftermiddag.. var hos honom i helgen.

I lördags var vi och grillade korv, och det var ju en sån söt hund där :D En tax! Hur mysig som helst, han satt i mitt knä nästan hela dagen :) myspys! 

Igår fyllde Melker 8år :D Det är en ännu sötare sötnos! Lilla älsklingshunden är medelålders nu^^, image9

Friday again

Nu sitter jag och har håltimma i skolan igen, mer än segt kan jag säga. Borde egentligen jobba på en massa skolarbeten men jag har inte orkat ta tag i det än ;P 

Denna veckan har varit lugn för min del, varit ledig från skolan i tre dagar och övningskört två av dem =) Men nu har jag inga körlektioner förrän den 7 maj och då ska vi göra en "specialare" som min körlärare sade. ska tydligen köra på och avfarter på motorvägen för att lära mig att gasa och starta riktigt :p får se hur detta går :/ Men som sagt så är det två veckor kvar.. ska försöka övningsköra mycket hemma istället.. Mamma sa att jag kunde få köra in till kalmar någon dag :) första gången isf :P 

i eftermiddag ska jag nog träffa älsklingen, men han skulle visst in till kalmar med sin far och hämta ut sitt pass.. så får se vad jag hittar på innan det .. 

men nu ska jag försöka ta tag i mitt liv lite .. 

puss hej!


uppdatering.. 

And when I need you
You're almost here
and I know thats,
not enough.
And when I'm with you,
I'm close to tears,
'Cos you're only almost here

Dagens låt - Brian McFadden feat Delta Goodrem - Almost here

Spännande att inte veta vad det är för musik man har på datorn :P 

Sitter i skolan nu, har egentligen slutat men det känns inte som om det är någon ide att åka hem innan jag ska till Johan och han är för tillfället i Kalmar så jag tänkte ta tag i mina arbeten som jag inte orkade göra något åt förra veckan. 


Djävulen bär prada!

Sitter och tittar  på den med lillebror Anton nu! 

Har inte gjort mycket alls idag, vi bakade på morgonen... ska ju bjuda på fika på äldreveckan nästa tisdag.. och sen hade jag typ fyra timmars rast och efter det hade jag psykologi B, där jag gjorde absolut ingenting. 

Jag har övningskört lite med pappa ikväll också! Försöker lära mig att planera min körning och att inte ha kopplingen nere när jag svänger, vilket är svårare än det låter för det är något dumt jag gjort ända sen jag började köra :/ 

Nu ska jag titta lite på filmen.. 

Puss hej !  

i think we're alone now...

är ensam hemma för tillfället, förutom lilla Melker som ligger och sover på nedervåningen^^ 

Vet inte vad jag ska hitta på idag, men förhoppningsvis blir det någonting :)

Gick upp vid tio idag, skönt och ligga kvar och morna sig^^, har lite tråkigt för tillfälllet men det går ^^

nä, men kommer faktiskt inte på något mer att skriva för tillfället.. men kanske skriver senare igen! 

puss hej! 


Jag har varit hemma hela dagen och inte gjort ett skit.. hur tråkigt som helst, men det hade ju varit perfekt att jobba lite med de skolarbeten jag inte orkat ta itu med än, men det gjorde jag inte.. hmm, mindre bra, 

Men jag har iaf bara två skoldagar nästa vecka, måndag och fredag. På tisdag och onsdag är det trafikdagar för alla tvåor men eftersom jag var med på dem förra året behöver jag inte vara på dem en gång till.. skönt eftersom jag inte tyckte att det var särskilt roligt. MEN såklart står jag med på den där jäkla listan ändån.. jag som ändå pratat med läraren som har ansvaret för allt de där.. suck, ibland blir jag så trött. Men har sagt till min mentor och hon vet ju att jag inte behöver vara där. Å på torsdag är det studiedag :) 

Blä, detta var en urusel lördag, men jag är faktiskt stolt över mig själv, för i vanliga fall brukar jag gå runt och småäta hela tiden när jag är hemma en hel dag, men det enda jag ätit på så vis är tre riskakor och det fick bli min kvällsmat^^ 

Men men , nu pratar jag med Jossan på msn :) ska spela lite taipei på icakuriren nu tänkte jag :P 

Puss hej ! 

fredag igen..

Sitter i skolan och har håltimma.. ska snart ner och träffa min älskling innan han åker till oskarshamn^^ Ska egentligen skriva på en uppgift som jag har till nästa lektion men tänkte skriva lite här först.. 

I helgen ska jag ta det lugnt, helt klart. Ska sova ut så att jag inte är så jäkla trött jämt. För det har jag varit i evigheter nu, trött hela tiden.. men denna veckan har varit värst, jag har varit helt slut. Men det ska bli ändring på de nu .. :P får se hur det går^^ 

Nä, men nu ska jag ta tag i den där uppgiften, kanske skriver mer senare. 

puss hej ! image8


uppdatering.. 

Sitter och försöker komma på svar på frågorna till den där uppgiften, vilket var svårare än jag trodde.. jag kommer inte ihåg allt plus att det är kluriga frågor :P Men jag kan nog vara med och diskutera bara vi slipper skicka in något så ska det nog gå :P 

Har varit och hälsat på Johan innan han åkte till o-hamn nu också. det är jättefint väder ute idag, satt på en bänk i solen.. nu är våren här :D 

Förresten så har det varit kulturvecka i skolan denna veckan så man har kunnat klä ut sig till olika teman varje dag.. Idag är det hippie-tema och det är faktiskt en del som är utklädda^^ Det har varit kul och se alla som engagerat sig, tyvärr var ju inte jag en av dem :P 

nä, men nu ska jag fundera ut de sista frågorna innan vi börjar. 

Puss hej!  

Torsdag

Jag har precis slutat.. väntar på att bussen ska gå, ska som sagt lära mig att planera min körnig :p 
har också fått en uppskrivningstid, ska skriva upp om en månad.. bäst att börja plugga på allvar nu då^^ 

Hmm, hade projektarbete sista lektionen, gjorde inte något vettigt som vanligt^^ men jag tittade lite på olika sidor om prematurbarn, så lite kanske jag gjorde ändå :P 

Usch, det är rät mkt nu ändå har jag insett, tre arbeten som jag måste börja på hemma eftersom jag varit så lat denna veckan och inte gjort någonting på lektionerna.. Jag har folkhälsokunskapen, svenskan, svenskaboken.. plus ett prov i social omsorg om två veckor och sen uppskrivningen om en månad... haha, det var nog mer än tre saker kan jag tro^^ men det är bara att ta tag i sitt liv och göra något så ska det nog gå bra! 

Tjugo minuter kvar tills bussen går... ska kanske ta och ringa min kära pojkvän? ^^ 


puss hej! 


Kväll.. 

Det var svårt att planera sin körning, inte visste jag att det var så mycket att tänka på.. man borde fundera på att minska på antalet skyltar tycker jag ^^ haha.. nä, men ska öva på detta nästa lektion också sen så förhoppningsvis får jag börja med stadskörning.. hoppas det! Vill som sagt bli klar med körkortet! Men det känns som om det är en miljon saker som är kvar innan jag ens är nära en uppkörning.. men det jag är mest rädd för är att bli kuggad pga jag kör fel.. Det är inte det att jag inte kan läsa skyltarna, för det kan jag .. problemet uppstår om det inte finns några skyltar. Jag har nämligen ett uruselt lokalsinne, jag hittar inte ens till kalmar hemifrån. Som för övrigt ligger norrut från kalmar. Detta visste inte jag förrän på högstadiet någon gång.. men det kan bero på att jag tycker att alla riktningar som man åker mot är norrut. :P 
Så nu när jag är och kör i Kalmar så är jag helt vilsen hela tiden, om min lärare inte skulle säga vart vi ska skulle jag aldrig hitta tillbaka... hmm, detta kanske är ett större problem än vad jag trodde :/ Tur att mamma har gps i sin bil iaf... undrar om jag får ta med den på uppkörningen? :P


Sedan jag kom hem har jag inte gjort så mycket, suttit framför datorn nere hos mina föräldrar och "umgåtts" lite med dem :P Mamma tyckte att jag ska bli tandhygienist.. tror inte det är något för mig eftersom jag inte tycker om när andra tittar i munnen på mig.. 

Imorgon vet jag inte riktigt hur dagen ser ut än, jag kanske ska följa med min pojkvän på en grej, men jag vet inte.. annars så träffar jag honom senare på dagen. 

Men men, nu är klockan nio så jag ska ringa och säga god natt till älsklingen!

puss hej! 

Fickparkerat...

och det gick faktiskt bättre än väntat! Lyckades på andra försöket, det var inte så svårt som jag hade trott! Blev typ överlycklig och log som ett fån där framför ratten^^ men jag blev glad! Nu ska jag börja med "planering" , typ lära mig planera min körning.. låter ju inte så väldans kul men det är ju bra om man kan det :P annars kommer man nog inte så lång... 

I skolan var det lugnt, hade medicinsk grundkurs och Svenska B. På lunchen träffade jag Johan en liten stund, han var påväg till en kompis.. var där i cirka 20 minuter och hans hund var ju inte lite söt ! :) 

Men Melker är ändå sötast! Lilla vovvsingen <3 Han fyller ju 8år den 20 april! Han är en medelålders man nu ^^ 

Ikväll ska jag titta på Top Model! Har inte orkat göra det på ett tag.. så ska jag se barnmorskorna på nätet imorgon.. på det viset missar jag inget :D Jag kommer snart bli lika dum som tvn om jag inte slutar titta så mkt på den ^^ 


Nä, men nu ska jag ta tag i mitt liv ! 

Puss hej! 

Folkhälsokunskap

Jag sitter och har folkhälsokunskap, slutar om cirka fyrtio minuter... seg lektion. Jag har inte gjort något vettigt denna lektionen idag.. det enda jag har gjort är att kopiera några papper och det är inte ens till denna lektion .. effektivt arbete var det här ja :P

Ska kanske till älsklingen i eftermiddag ocskå.. 

och imorgon gäller det! då ska jag få reda på om jag är en naturbegåvning i att fickparkera... antagligen inte.
 Kommer nog få ägna de närmaste fyra lektionerna till just detta.. suck... vill bara bli klar med mitt körkort nu! 

Egentligen borde jag ta tag i mitt liv och arbeta.. Malin är ju i alla fall inne på de sidor som det är tänkt att vi ska vara inne på. Nä, men annars tar jag tag i det hemma sen! 

Puss hej!

Trött

Jag är fortfarande helt slut från i lördags, var uppe i cirka ett dygn :/

Men det var roligt på festen iaf! Jag hade planerat att dricka någonting, men de var ju så generösa så det slutade med att jag blev hyfsat påverkad ändå :/ hehe, men det var kul ! Fast vi körde fel först så vi körde i en evighet på en helt öde grusväg, innan vi ringde efter vägbeskrivning... 

Idag har jag haft social omsorg och Psykologi B. Social omsorg är inte så roligt men vi ska bara ha ett prov sen är vi klara med den kursen, och det är skönt att bli av med den tidigare (skulle haft den nästa termin, men vi började en termin för tidigt). Så sen ska vi läsa en grej som vi har kvar i omvårdnad. 

Tyvärr hinner vi nog inte bli klara med människan socialt och kulturellt, och jag tycker inte den kursen är särskilt rolig heller... i fredags tittade vi på en film som vi sedan ska diskutera med hjälp av ett par frågor som jag inte svarat på ännu, inte så bra eftersom man glömmer så fort men det får gå. 

På håltimman följde jag med Malin hem, trevligt trevligt^^ Lärde mig spela lille katt m.fl på keyboard.. en riktig naturbegåvning (inte). Men det var kul! En riktigt söt hund (och katt) har hon också :) 

Efter skolan var jag hos älsklingen <3 Vi gjorde ingenting, förutom att sitta framför tvn och kramas^^ Igår så hade vi ju varit tillsammans i ett och ett halvt år! Det längsta förhållande jag haft.. 

Jojjo har varit lite busig idag också^^ och så rätt jag hade! :P =) <3

men men, ska ta ut mina linser nu så jag orkar vara vaken en stund till.. ska försöka hitta min överföringssladd till kameran sen också så att jag kan få in mina bilder på datorn! 

Puss hej! 

Högskoleprovet

är skrivet och klart! Jag har rättat det själv, och det var ju inte världens bästa resultat, men det gick iaf lite bättre än jag trott ^^ haha... men nu är det gjort och så får vi hoppas att det går bättre i höst ! 

Ska på fest ikväll också, Carro fyller ju nitton! GRATTIS :D Måste slå in hennes present också, men jag måste duscha å så innan...

Inviger mitt trådlösa nät här hemma^^ mamma tog inte tag i det förrän hon skaffat sig en bärbar dator själv :P 


Men men , inte mycket mer att säga för tillfället! 

Puss hej! 

försovit mig

Usch, vaknade typ 5min innan jag vart tvungen att gå till bussen och de fem minuterna var jag tvungen att ägna mig åt att få i mina förbaskade linser, de är helt nya men det är då de inte vill vara kvar i ögonen^^

så jag missar svenskan idag, hoppas hon inte blir allt för sur.. blir hon nog, hon har ju klagat på att jag kommit försent innan ( vilket jag inte gjort!) men men, inget att göra åt... min snooze-knapp fungerar inte så jag är tvungen att stänga av väckarklockan helt ... och det resulterade i att jag somnade om :/

Men men, jag får ta bussen som går strax innan tolv så hinner jag med min andra lektion där vi antagligen ska titta på film... sen är det helg:D

Jag ska skriva högskoleprovet imorgon men jag har tappat bort lappen där det står var jag ska vara, men jag tror att jag kommer ihåg och Jojjo ska tydligen också vara i samma sal så jag kommer nog hitta :) Får se om jag ska åka med henne dit också, hon tog ju sitt körkort i måndags! Grattis :D

Själv är jag bara på parkering... jag ska fickparkera nästa vecka :/ det är fan det värsta med att lära sig köra bil, det är ju assvårt kan jag tänka mig :/ men men det ska nog gå bra. hoppas vi!

Ska ju gratta Carro imorgon också :D Hon fyller ju 19!

men men , nu har jag inte så m kt mer att säga .. .mer än puss hej!

RSS 2.0